January 05, 2007

Filo tešla

Šią savaitę atradau naują dalyką - Filo tešlą. Tai krūva plonyčių tešlos lakštų.


Pirmas bandymas buvo nelabai vykęs, bet suvalgytas per pora dienų. Bandžiau daryti pyragėlius kaip kažkada mačiau per BBC Food. Į popierinius indelius idėjau po keletą kvadratais supjaustytų ir suteptu sviestu lakštų. Dėjau betkaip, jie susiglamžė, bet tai ir buvo dalis įdėjos :). Paskui ant viršaus uždėjau pjaustytus obuolius, ant kitų pjaustytų bananų, o ant trečių - uogų. Visus apibarsčiau cukrumi. Čia vėl nusprendžiau paeksperimentuoti ir keletą apibarsčiau rudu cukrumi. Nerekomenduoju, mums nepatiko. O kurie pyragaičiai buvo skaniausi mūsų nuomonės išsiskyrė: sūnui patiko su uogomis, vyrui su obuoliais, o man su bananais.
Antras bandymas buvo padaryti kažką panašaus į Apfelstrudel. Paėmiau vieną lakštą ir jį sutepus sviestu perlenkiau per pusę. Padėjau supjaustytų obuolių su cinamonu ir cukrumi. Hmmm ... ir kaip dabar papasakoti ką dariau toliau ... Žodžiu, dabar tuos obuolius reikia apvynioti su tešla. Užlenkiau kamputį kad pasislėtų obuoliai, gavosi trikampis, tą trikampį užlenkiau toliau ir taip iki tešlos juostos galo. Gautus trikampius pyragėlius aptepiau sviestu, bet manau be reikalo, kitą kartą geriau kiaušiniu aptepsiu :). Ir į orkaitę (temperatura ir trukmė pagal nurodymus ant etiketės).
Skanu :).

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails