August 02, 2010

Naminė duona / Homemade bread




Receptas:
200g kvietinių miltų
200g rupių kvietinių miltų (pas mus būna mišiniai paprasti miltai su stambiais gabaliukais, tai imu tokio 400g ir papildomai miltų nebededu. Bet jei paimsi tiesiog kvietinių miltų, manau, blogiau nebus)
100g ruginių miltų
50g kviečių sėlenų
50g šaltu vandeniu perplautų avižinių dripsnių
85g cukraus
1a.š. druskos
50g trumpai nuplikytų lino sėklų
50g nuplikytų saulėgražų
25g trumpai pakepintų sezamo sėklų (aš nustojau kepinti)
pusė saujos kmynų
~0,25-0,5 l raugo
400-500ml šilto vandens (priklauso nuo miltų, aš ipilu mažiau ir jei panašu, kad trūksta - įpilu dar)


Viską maišyti 5-10min. Atidėti ~0,5 l tešlos raugui (aš nematuoju, taip iš akies dedu į dėžutę). Formą ištepti sviestu, pabarstyti sezamo sėlkomis, sudėti tešlą, galima dar sezamo užbarstyti ant viršaus (aš nustojau berti, nes jis paskui tik byra nuo duonos). Kaip variaciją, galima berti kalendrą.
Palikti kilimui 6-8 val (aš uždengiu rankšluosčiu). Raugą palikti šalia, paskui laikyti šaldytuve. Prieš kepant raugą galima ištraukti anksčiau ir leisti pastovėti kambaryje iki kol bus minkoma tešla.

Jei kepu savaitgali tai rytinėje pusėje užmaišau, o vakarop kepu. O kartais užmaišau vakare ir kepu ryte.

Kepti 180-200 C orkaitėje ~1val. 15 min.

6 comments:

Andrius said...

mmm, atrodo skaniai :)

jurginelis said...

Pasidalink receptu :)

ugne said...

Šitai reikalingas raugas

jurginelis said...

Turiu raugo :)

jurginelis said...

Aciu, Ugne :)

ugne said...

Visada prašom ir skanaus :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails