August 17, 2009
Braškinis Brita tortas
Nors braškių sezonas baigiasi, negaliu nepasidalinti receptu.
Tešlai reikės:
150g sviesto arba margarino
1,5 dl cukraus
4 trynių
2 dl miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1,5 dl pieno
Morengui reikės:
4 baltymų
2 dl cukraus
Braškių marinavimui rekės:
1 ltr braškių
0,5 dl cukraus
0,5 dl apelsinų sulčių
truputį tarkuotos apelsinų žievės
truputį citrinų sulčių ar citrininio likerio
Pertepimui reikės:
4 dl riebios greitinėlės
2 š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
Braškes nuplauti ir supjaustyti, sumaišyti su kitais ingredientais. Leisti pastovėti mažiausiai vieną valandą.
Ištrinti sviestą su cukrumi, po vieną sudėti trynius. Sudėti miltus ir supilti pieną. Gerai išmaišyti.
Į skardą patiesti sviestu išteptą kepimo popierių. Ant jo paskirstyti tešlą.
Baltymus išplakti iki standumo. Tada plakant po truputi supilti cukrų. Plakti iki vientisos masės. Baltymų masę paskirstyti ant tešlos.
Kepti 175 C temperatūroje apie 20-25 min.
Leisti ataušti, padalinti pusiau, atskirti nuo popieriaus.
Išplakti grietinėlę su cukrumi iki standumo. Užtepti ant vienos pusės, sudėti braškes. Ant viršaus uždėti antrą pusę. Skanaus.
Labels:
Receptai
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
прям из журнала фотка ;)
Aga, radau tavo blogą :)
Kartais sunku "susekti galus", kas kur ir su kuo ;)
P.S. pas mus branškių, deja, jau seniai nebėr...
Kaip buvo parašyta Tasty Art bloge - braškės gali būti ir žiemos gėrybės :D. Aš galvoju paskui šaldytas naudoti ;)
Post a Comment